Menu

Hoe activity trackers bijdragen aan een gezonde organisatie

dinsdag 10 maart 2020

Hoe activity trackers bijdragen aan een gezonde organisatie

Ze zijn er tegenwoordig in verschillende soorten, maten, kleuren en merken; de activity trackers. De activity tracker is erg populair onder sporters, maar ook niet-sporters gebruiken het steeds vaker. Het geeft onder andere inzage in de hartslag, het aantal stappen per dag, de workouts en de verbruikte calorieën. Wist u dat deze gadgets ook bijdragen aan een gezonde organisatie?

Vitale medewerkers

Als medewerkers lichamelijk en mentaal goed in balans zijn, heeft dat veel voordelen:

  • Grotere betrokkenheid bij de organisatie
  • Meer zin hebben in hun werkzaamheden
  • Beter tegen een stootje kunnen
  • Sneller kunnen omdenken

Met andere woorden: vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Vitaliteit heeft te maken met energie, motivatie en veerkracht. Aspecten die van invloed zijn op de vitaliteit van medewerkers zijn sport en beweging, voeding, verbinding met de natuur, werk- woon- en recreatieomgeving, werk, slaap en de sociale omgeving.

Waar heeft u als werkgever invloed op?

Als het gaat om duurzame inzetbaarheid, wordt meestal eerst gekeken naar de inhoud van het werk, doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden. Maar als werkgever kunt u ook onderwerpen bespreekbaar maken, die doorwerken in de privé omgeving. Sta bijvoorbeeld eens stil bij het belang van bewegen. Volgens het RIVM brengt men gemiddeld 9,6 uur per dag zittend door. Veel zitten kan leiden tot gezondheidsproblemen; het wordt zelfs het nieuwe roken genoemd. Vooral bij kantoorpersoneel kan het stimuleren van beweging leiden tot verlaging van het aantal ziekmeldingen.

Bewegen heeft veel gezondheidsvoordelen

Door regelmatig te bewegen wordt stress verminderd, gaat de bloeddruk omlaag, wordt men 23% productiever, stijgt het probleemoplossend vermogen met 20%, wordt achteruitgang van de ogen met 15% vertraagd, worden de bloedvaten, het hart en de longen gezond gehouden en wordt men door de vrijkomende endorfine een vrolijker mens.

Inspelen op hype van activity trackers

Activity trackers raken verschillende onderwerpen die met vitaliteit te maken hebben. Men  wordt gestimuleerd voldoende op een dag te bewegen, voldoende uren te slapen en bewust te eten. Het doel is om de lichamelijke én mentale gezondheid te bevorderen. Niet voor niets dat verzekeraars zoals CZ, Zilveren Kruis en De Amersfoortse hier bij de collectieve inkomensverzekeringen op inspelen met speciale apps en portals die een gezonde leefstijl aanmoedigen bij uw personeel.

Wilt u weten of uw huidige verzekeringen deze mogelijkheden bieden of welke andere opties er zijn, neem dan contact op met de adviseurs van verzuimroute.nl

Starten met het bevorderen van vitaliteit met behulp van activity trackers

Kortom, sta het dragen van activity trackers tijdens werk toe, stimuleer beweging door de printer, het koffiezetapparaat en de prullenbakken verder weg te zetten, organiseer een lunchwandeling of creëer een budget om het personeel te sponsoren met een activity tracker. Met een gezonde organisatie als gevolg!

Adviesgesprek vitaliteit

©2021 verzuimroute.com