Kent u de regels met betrekking tot zieke medewerkers?

Kent u de regels met betrekking tot zieke medewerkers?

Dinsdag 15 september 2020

Whitepaper: Kent u de regels met betrekking tot zieke medewerkers?

Voor bijna iedere werkgever bezorgt ziekteverzuim kopzorgen. Werk blijft liggen of collega’s moeten bijspringen. Ondertussen moet het loon van de zieke medewerker doorbetaald worden. Maar dat is niet de enige verplichting die u als werkgever heeft. Er zijn veel regels waar u rekening mee moet houden als uw medewerker ziek thuis zit.

Gratis whitepaper aanvragen

Verzuim loopt op

De afgelopen jaren zien we een stijging in het landelijk verzuimpercentage. Iedere organisatie met personeel krijgt op den duur te maken met ziekteverzuim. Het ziekteverzuim is in de meeste gevallen, slechts een paar dagen. De impact is dan meestal wel te overzien. Maar verzuim kan ook langere tijd spelen.

Er wordt veel verwacht van werkgevers bij verzuim

In het MKB wordt minder verzuimd dan in grote bedrijven, maar als er wordt verzuimd heeft dit een grotere invloed. Belangrijk om te weten dus wat de regels zijn rondom verzuim. Hoe goed kent u ze? Wat is er nu precies in de wet geregeld en waar moet u aan voldoen? In deze paper zetten wij de regels voor werkgevers bij ziekte van medewerkers op een rij.

Wat kunt u als werkgever vooraf regelen om de kosten van verzuim laag te houden?

Als werkgever kunt u een aantal zaken vooraf regelen om zo de kosten van het ziekteverzuim laag te houden. Door gebruik te maken van diensten van de juiste partijen en in te zetten op preventie en duurzame inzetbaarheid, kunt u verzuim verlagen en voorkomen. In de whitepaper Wat kunt u als werkgever vooraf regelen om de kosten van verzuim laag te houden? leest u hier meer over.

Ja, ik wil de whitepaper ontvangen